1 kg białego sera trzykrotnie zmielonego
1 szkl. cukru
6 jajek
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę. Dodać ser, budyń w proszku i mąkę. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i ok. 60 minut w temp. 180 stopni.Po upieczeniu wystudzić.
krem śmietanowy:
400ml kwaśnej śmietany 18%
30 dag masła
5 czubatych łyżek cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
Masło utrzeć z cukrem na puch. Partiami dodawać śmietanę cały czas ucierając.Krem podzielić na pół.
30 dag mąki
10 dag cukru pudru
3 jajka
3/4 kostki margaryny
6 dag miodu sztucznego
płaska łyżeczka sody
6 dag śmietany
Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części rozwałkować i upiec blaty.
Na pierwszy blat ciasta rozsmarować połowę kremu.Na to położyć sernik i rozsmarować druga połowę kremu.Przykryć blatem.Na wierzch wylać polewę czekoladową. Ciasto odstawić na noc do chłodu.
dodane na fotoforum:
myszka2 2018-09-06
Przepyszny sernik, wygląda smakowicie takiego jeszcze nie jadłam, a przepis wspaniały:)