Sernik w miodowym cieście

Sernik w miodowym cieście

1 kg białego sera trzykrotnie zmielonego
1 szkl. cukru
6 jajek
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy

Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę. Dodać ser, budyń w proszku i mąkę. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i ok. 60 minut w temp. 180 stopni.Po upieczeniu wystudzić.

krem śmietanowy:
400ml kwaśnej śmietany 18%
30 dag masła
5 czubatych łyżek cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego

Masło utrzeć z cukrem na puch. Partiami dodawać śmietanę cały czas ucierając.Krem podzielić na pół.

30 dag mąki
10 dag cukru pudru
3 jajka
3/4 kostki margaryny
6 dag miodu sztucznego
płaska łyżeczka sody
6 dag śmietany

Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części rozwałkować i upiec blaty.


Na pierwszy blat ciasta rozsmarować połowę kremu.Na to położyć sernik i rozsmarować druga połowę kremu.Przykryć blatem.Na wierzch wylać polewę czekoladową. Ciasto odstawić na noc do chłodu.

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2018-09-03

Mniam....jeszcze nie jadłam☺

baygel1

baygel1 2018-09-03

No to pojechałaś wieczorem :( ale pięknie wygląda !!!

alagol

alagol 2018-09-03

Wygląda bardzo apetycznie i tak też pewnie smakuje.

baygel1

baygel1 2018-09-03

A jaka jest masa ? :)

baygel1

baygel1 2018-09-03

Jak czytałam jeszcze nie było :) dziękuję :)

krysty9

krysty9 2018-09-04

Bardzo mi się podoba ten przepis. Zapisuję sobie, do wykorzystania

myszka2

myszka2 2018-09-06

Przepyszny sernik, wygląda smakowicie takiego jeszcze nie jadłam, a przepis wspaniały:)

alka10

alka10 2018-10-25

ale pyszności-pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >