Cukinia panierowana

Cukinia panierowana

Cukinie pokroić w plastry,posolić je i popieprzyć odstawić na pół godziny aż puści sok,osuszyć papierowym ręcznikiem.W osobnych miskach przygotować mąkę,bułkę tartą i rozmącone jajka.Osuszone plastry cukinii maczać w mące,jajkach i bułce tartej smażyć na oleju do zrumienienia z obu stron.Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.Podawać do ziemniaków lub jako samodzielne danie.

dodane na fotoforum:

jaworr

jaworr 2018-07-16

Apetyczna kolacja może być......

jasminx

jasminx 2018-07-17

Lubię mniammm.

fiona08

fiona08 2018-07-19

Lubię taką.

lujaro4

lujaro4 2018-07-19

Co tu robi mój obiad?!

dodaj komentarz

kolejne >