1/2 kg śledzi typu matias w oleju
15 dag musztardy francuskiej ziarnistej
2-3 cebule
świeżo zmielony pieprz
ok 1 szklanka oleju rzepakowego
Śledzie pokroić na małe kawałki. Pokrojone kawałeczki śledzia, ułożyć na dnie półmiska. Na warstwie śledzi rozsmarować równomiernie warstwę musztardy. Następnie posypać pokrojoną w drobną kostkę lub piórka cebulą . Na końcu posypać świeżo zmielonym pieprzem. Warstwy powtarzać do wyczerpania składników. Górna warstwa powinna być z cebuli i pieprzu.Całość zalać około szklanką oleju, tak by pokrył wszystkie warstwy. Cebulę przed dodaniem można sparzyć na sicie będzie łagodniejsza.
dodane na fotoforum:
calgary 2018-05-07
.. :)) przestań juź..!! :))) PYCHOTKI same pokazujesz.. :)
Pozdrawiam serdecznie i pięknego tygodnia źyczę.. :)
calgary 2018-05-07
..przepraszam.. :( dopiero teraz zauważyłam, że masz na imię Bożenka..