Śledź w musztardzie francuskiej

Śledź w musztardzie francuskiej

1/2 kg śledzi typu matias w oleju
15 dag musztardy francuskiej ziarnistej
2-3 cebule
świeżo zmielony pieprz
ok 1 szklanka oleju rzepakowego

Śledzie pokroić na małe kawałki. Pokrojone kawałeczki śledzia, ułożyć na dnie półmiska. Na warstwie śledzi rozsmarować równomiernie warstwę musztardy. Następnie posypać pokrojoną w drobną kostkę lub piórka cebulą . Na końcu posypać świeżo zmielonym pieprzem. Warstwy powtarzać do wyczerpania składników. Górna warstwa powinna być z cebuli i pieprzu.Całość zalać około szklanką oleju, tak by pokrył wszystkie warstwy. Cebulę przed dodaniem można sparzyć na sicie będzie łagodniejsza.

dodane na fotoforum:

calgary

calgary 2018-05-07

.. :)) przestań juź..!! :))) PYCHOTKI same pokazujesz.. :)
Pozdrawiam serdecznie i pięknego tygodnia źyczę.. :)

jaworr

jaworr 2018-05-07

Bożenko narobiłaś mi smaku...:)

calgary

calgary 2018-05-07

..przepraszam.. :( dopiero teraz zauważyłam, że masz na imię Bożenka..

niusia1

niusia1 2018-05-07

ale bym zjadła śledzika nawet teraz

myszka2

myszka2 2018-05-08

Bożenko uwielbiam śledzie,ale by się zjadło

baygel1

baygel1 2018-05-08

A przepis !!! halo tu ślina cieknie niezłym ciurkiem :) :) :)

izolek

izolek 2018-05-08

Tutaj też super!!!

dodaj komentarz

kolejne >