Cappucino

Cappucino

7 jajek
7 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijając dodać po jednym żółtku.Następnie dodać mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszać i upiec (25x35 cm.) ok.25 min. w 180 °C

szklanka cukru
30 dag wiórek kokosowych
6 białek
łyżeczka proszku do pieczenia

Z białek ubić sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, na koniec wsypać wiórka kokosowe, wymieszać. Wylać na blaszkę (takiej samej wielkości jak blaty biszkoptowe) wyłożoną pergaminem i posmarowaną olejem. Piec na złoty kolor w 180 °C.

3 jaja
3/4 szklanki cukru pudru
25 dag. margaryny
15 łyżek kawy cappuccino
1/4 szklanki wody

Kawę zalać gorącą wodą wymieszać, ostudzić. Jaja ubić z cukrem na parze do białości, wystudzić. Margarynę utrzeć na puch, stopniowo dodawać masę jajeczną a na końcu kawę.

Blat biszkopta posmarować połową kremu przykryć bezą wiórkową, rozsmarować resztę kremu, przykryć blatem biszkoptowym. Wierzch ozdobić dowolnie.

dodane na fotoforum:

ezbro7

ezbro7 2017-06-26

pyszności!!!

isia222

isia222 2017-06-26

ciasta pieczesz wspaniałe

jaworr

jaworr 2017-06-26

Prawdziwa pychotka....... dziękuję za przepisy..:)

kimeraj

kimeraj 2017-06-30

Muszę sprawdzić swój przepis czy taki sam....Ciacho wygląda oszałamiająco!

dodaj komentarz

kolejne >