Korniszony

Korniszony

Do każdego słoika daję gałązkę kopru,listek laurowy,2 ziarna ziela angielskiego,3 ziarna pieprzu,pół łyżeczki gorczycy,kawałek chrzanu,2-3 ząbki czosnku,3-4 plastry surowej marchewki,ustawiam ogórki i zalewam przegotowaną zalewą (4 szklanki wody,1 szklanka octu 10 %,płaska łyżka soli,6 czubatych łyżek cukru) gotuję 2-3 minuty

dodane na fotoforum:

jmania

jmania 2016-07-28

W moim rodzinnym domu korniszony robimy podobnie...

micha3

micha3 2016-07-28

Pracowity dzień był....

micha3

micha3 2016-07-28

ps.Ja daję 6szkl.wody,są łagodniejsze nie tak kwaśne...
Moja mama robiła tak jak Ty Stasiu(4szklx1szkl.octu).

stor55

stor55 2016-07-28

ja 5szklanek wody 1 szklanka octu 10 1 szkl.cukru gorczyca , marchewka koper i gałązka natki pietruszki , a jeszcze soli 2 płaskie łyżki

jaworr

jaworr 2016-07-28

Przydadzą się i te korniszony, wolę kiszone...ale do sałatek korniszony..:)

isia222

isia222 2016-07-29

fajne zapasy

halinag

halinag 2016-09-03

TEŻ ROBIŁAM KORNISZONY:))

dodaj komentarz

kolejne >