Miętówka – nalewka z cukierków miętowych

Miętówka – nalewka z cukierków miętowych

0,5 l. wódki
20 dag. cukierków miętowych typu landrynki

Cukierki pokruszyć (np.za pomocą tłuczka),wsypać do dużego słoika.
Cukierki zalać wódką, zakręcić i odstawić w ciemne miejsce. Co jakiś czas potrząsać słoikiem by cukierki się rozpuściły trwa to zwykle dwa dni.
Po tym czasie nalewkę zostawiamy w ciemnym miejscu by smaki się przegryzły – najlepiej na 3 tygodnie.Podawać schłodzoną.

dodane na fotoforum:

baygel1

baygel1 2016-06-24

hmmmmm .... ciężko z tym na trzy tygodnie :) aż !!! dobrze ,że dodałaś chociaż na tydzień :)

jaworr

jaworr 2016-06-24

To mi się tylko podoba zdjęcie z karafką... a miętówkę to pewnie się pije, jako lekarstwo..:)

madu02

madu02 2016-06-24

Zielona nalewka, ładnie wygląda...

eleonor

eleonor 2016-06-24

Wiedząc ile chemii siedzi w tych miętówkach, dla zdrowotności na pewno tego zastosować nie można

niusia1

niusia1 2016-06-24

a to ci heca!nalewka z cukierków- super!

dodaj komentarz

kolejne >