0,5 l. wódki
20 dag. cukierków miętowych typu landrynki
Cukierki pokruszyć (np.za pomocą tłuczka),wsypać do dużego słoika.
Cukierki zalać wódką, zakręcić i odstawić w ciemne miejsce. Co jakiś czas potrząsać słoikiem by cukierki się rozpuściły trwa to zwykle dwa dni.
Po tym czasie nalewkę zostawiamy w ciemnym miejscu by smaki się przegryzły – najlepiej na 3 tygodnie.Podawać schłodzoną.
dodane na fotoforum:
baygel1 2016-06-24
hmmmmm .... ciężko z tym na trzy tygodnie :) aż !!! dobrze ,że dodałaś chociaż na tydzień :)
jaworr 2016-06-24
To mi się tylko podoba zdjęcie z karafką... a miętówkę to pewnie się pije, jako lekarstwo..:)
eleonor 2016-06-24
Wiedząc ile chemii siedzi w tych miętówkach, dla zdrowotności na pewno tego zastosować nie można