Cebulę pokroić w plastry,kiełbasę tak samo (ilość dowolna)na odrobinie tłuszczu lekko zrumienić kiełbasę,dodać cebulę i razem smażyć aż cebulka się lekko zrumieni,podlać kilkoma łyżkami wody i przykryć patelnię,chwilę dusić aż cebulka zmięknie. Podawać z chlebem lub ziemniakami i surówką u mnie zielona sałata z ogórkiem pomidorem szczypiorkiem solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
prince8 2016-06-23
Smaczneeeee ...i zapach ...miło pozdrawiam :)
jonna 2016-06-23
Mnie może dlatego, że gorąco, odrzuciło od potraw mięsnych i wędlin....Może dlatego, że bardzo niewiele soli daję do potraw.....Ze względu na obrzęki......Ale zapach podsmażonej cebuli i to w sporych ilościach, przypominam sobie....Miłego popołudnia i spokojnego wieczoru.....