Masa jest pracochłonna ale można użyć gotowej masy krówkowej
Masa kajmakowa:
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
12,5 dag masła
Mleko gotować z cukrem i cukrem waniliowym na małym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje i lekko zbrązowieje,zestawić z ognia,wystudzić.Masło utrzeć i stopniowo dodawać mleko kajmakowe.Smarować wafle.
Można też mleko skondensowane słodzone w puszce zalać wodą gotować 2,5-3 godziny,lekko przestudzić otworzyć i smarować wafle.
dodane na fotoforum:
prince8 2016-05-11
Jak ja to lubię do kawki ..pycha ...:)))
gosku 2016-05-12
mniam....warto zapamietac :))
jadpaw5 2016-05-12
Moja mama je robiła i mnie się udzieliło. Ale znam jeszcze jeden sposób: puszkę mleka skondensowanego słodzonego wstawić do garnka z wodą i gotować 2-3 godziny, schłodzić i gotowe.
magdabo 2016-05-12
Pycha też robię z tą masą !