Wafel z masą kajmakową

Wafel z masą kajmakową

Masa jest pracochłonna ale można użyć gotowej masy krówkowej

Masa kajmakowa:

2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
12,5 dag masła

Mleko gotować z cukrem i cukrem waniliowym na małym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje i lekko zbrązowieje,zestawić z ognia,wystudzić.Masło utrzeć i stopniowo dodawać mleko kajmakowe.Smarować wafle.

Można też mleko skondensowane słodzone w puszce zalać wodą gotować 2,5-3 godziny,lekko przestudzić otworzyć i smarować wafle.

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2016-05-11

uwielbiam wafelki:))

zoltar

zoltar 2016-05-11

Najpyszniejsze!!! Podkradam jednego :)

iveta76

iveta76 2016-05-11

Też je uwielbiam; -)

prince8

prince8 2016-05-11

Jak ja to lubię do kawki ..pycha ...:)))

jmania

jmania 2016-05-11

Z masą kajmakową są pyszne...

jaworr

jaworr 2016-05-11

Znowu smaczności u Ciebie...lubię wafelki..:))

niusia1

niusia1 2016-05-11

OJ!!! jak ja dawno wafla nie miałam przekładanego!

astra40

astra40 2016-05-11

Pysznie wyglądają :) Zjadłabym jednego:)

gosku

gosku 2016-05-12

mniam....warto zapamietac :))

jadpaw5

jadpaw5 2016-05-12

Moja mama je robiła i mnie się udzieliło. Ale znam jeszcze jeden sposób: puszkę mleka skondensowanego słodzonego wstawić do garnka z wodą i gotować 2-3 godziny, schłodzić i gotowe.

magdabo

magdabo 2016-05-12

Pycha też robię z tą masą !

baygel1

baygel1 2016-05-21

To ja dzisiaj poszłam na łatwiznę i zrobiłam z gotowej masy :) też dobre !

dodaj komentarz

kolejne >