Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .

zmielone gotowane ziemniaki
zmielony biały ser (ja lubię mocno serowe więc daję tyle samo ziemniaków co i sera)
cebulka drobno pokrojona przesmażona na odrobinie tłuszczu
sól, pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać...

Ciasto rozwałkować wykrawać szklanką krążki na każdy kłaść łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi...gotować w osolonym wrzątku ok.5 min.podawać okraszone skwareczkami z boczku lub zrumienioną cebulką...

dodane na fotoforum:

alisha

alisha 2016-04-27

Pycha,mniam,jemy

ijkk1

ijkk1 2016-04-27

najlepsze - zasiadam do stołu (*,*)

efrost

efrost 2016-04-27

pyszności.. :)

kris13

kris13 2016-04-27

Ruskie najlepsze! nie odmówię choćby nawet o północy ;))

alasu

alasu 2016-04-28

Wspaniałości dla podniebienia!!!
Pozdrawiam.

brzozka

brzozka 2016-04-29

A zjadlo by sie !

jonna

jonna 2016-04-29

Bardzo dawno już nie robiłam, a chętnie bym się przysiadła z widelcem....

magdabo

magdabo 2016-04-30

pycha ruskie !

dodaj komentarz

kolejne >