Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

35 dag średnich pieczarek
2 łyżki tartej bułki
cebula
4 łyżki oleju
3 łyżki maki
2 jajka
1/2 pęczku koperku
sól,pieprz

Z pieczarek wyciąć trzony i posiekać je drobniutko.Cebule posiekać w kosteczkę i na łyżce oleju przesmażyć z posiekanymi trzonami pieczarek.Dodać jajo,posiekany koperek,łyżkę tartej bułki,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i mąką,nałożyć farsz.Kapelusze maczać w mące-jajku i tartej bułce.Smażyć na reszcie oleju na rumiano z obu stron.Po usmażeniu przykryć na chwile pieczarki na patelni,aby doszły...SMACZNEGO...

dodane na fotoforum:

baygel1

baygel1 2015-08-07

Takich nie robiłam ! ale nadziewałam mięsem mielonym. Twoje wyglądają pysznie :)

jaworr

jaworr 2015-08-07

Apetyczne foto, kiedyś to robiłam i nawet na kolację wigilijną....:))

niusia1

niusia1 2015-08-07

pyszności! dawno nie robiłam,ale zjadłoby się hahaha!

alisha

alisha 2015-08-07

Bardzo lubię

ewaeu

ewaeu 2015-08-07

fajne danie...

lulka1

lulka1 2015-08-07

pycha nieraz robię na patelni i na grillu , tylko dodaję natkę i czosnek bo tak lubimy :)
..jesteś mistrzyni , masz rację za mało soli ...bo w ogóle jej nie dodałam .Dodałam sodę i czekałam , coś mnie tknęło bo ser nie capił i się nie lał , a robię go po raz pierwszy więc nie mam porównania i błądzę jak dziecko we mgle ..dziękuję , mam nadzieję że jutro coś z tego wyjdzie :)

isia222

isia222 2015-08-07

fantasycznei wygladaja

kris13

kris13 2015-08-07

O! to się dziś umówiłyśmy bo miałam to samo ;):))

efrost

efrost 2015-08-08

ja robiłam bez farszu, tylko w panierce, też były smaczne, ale muszę zrobić wg twojego przepisu, z pewnością smakują fantastycznie

baygel1

baygel1 2015-08-22

Dzisiaj robię :) pozdrawiam ,,łykendowo,, :) :):)

estee

estee 2015-12-21

Świetny i prosty sposób ..dodam na stół wigilijny do barszczyku :)

Pozdrawiam Stasiu, miłego wieczorku :)

lanta21

lanta21 2016-01-16

super

dodaj komentarz

kolejne >