Ruskie pierogi

Ruskie pierogi

Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
zmielone gotowane ziemniaki
zmielony biały ser (ja lubię mocno serowe więc daję tyle samo ziemniaków co i sera)
cebulka drobno pokrojona przesmażona na odrobinie tłuszczu
sól, pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać...
Ciasto rozwałkować wykrawać szklanką krążki na każdy kłaść łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi...gotować w osolonym wrzątku ok.5 min.podawać okraszone skwareczkami z boczku lub zrumienioną cebulką...

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2015-01-09

Niczym dla armii Bożenko ale ja też tak robie większą ilość...pozdrawiam:))

lila08

lila08 2015-01-09

ja też tak robię ,jak zasiadam to większą ilość robię ...

gosku

gosku 2015-01-09

tez tak robie a pozniej jak ...znalazl :))

madu02

madu02 2015-01-09

jak pięknie wyglądają....

jmania

jmania 2015-01-09

Bardzo dużo Bożenko zrobiłaś, u mnie ok. 70szt bo nie bardzo mam gdzie mrozić

jankewa

jankewa 2015-01-09

ojeju jak duuużo-ale to dobry sposób! jaz a dobrze :-))))

jaworr

jaworr 2015-01-10

Oczoplasu dostaje na taki smaczny widok..)

isia222

isia222 2015-01-10

wow , niezła armia

dodaj komentarz

kolejne >