50 dag cukru pudru
1 białko
3 łyżeczki soku z cytryny
4 łyżeczki syropu miętowego(mogą być krople miętowe)
20 dag ciemnej czekolady
Cukier puder,białko,sok z cytryny i zapach miętowy,połączyć i zagnieść.Rozwałkować podsypując cukrem pudrem na ok. 0,5 cm. wyciąć krążki za pomocą literatki lub kieliszka.Krążki odstawić by obeschły na ok. godzinę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Gdy czekolada wystygnie ale będzie jeszcze płynna (w ciepłej pastylki się rozpuszczą)za pomocą widelca zanurzyć w czekoladzie,pozwolić nadmiarze czekolady spłynąć.Ułożyć na pergaminie i odstawić najlepiej do drugiego dnia by stężały....
dodane na fotoforum:
ebrima 2014-08-12
Ja też je lubię ... z niecierpliwością oczekuję dokładnego przepisu,
chętnie je wykonam, jeśli nie jest dość trudny ... ;-)
Re. Milutko zapraszam ... może w fotelu będzie Ci wygodniej
lub na kanapie z poduchami ... ;-)
Specjalnie dla Ciebie wakacyjne widoki i muza ... ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=7HP9ifJ-qzw&index=19&list=PL5AA7A6E1055205F2
Pięknego wieczoru życzę ... ;-)
stor55 2014-08-12
bardzo lubię wszystkie wyroby cukiernicze czekoladowo-miętowe , a lody i pastylki szczególnie