Kruche z jeżynami

Kruche z jeżynami

50 dag jeżyn lub innych owoców

3 szklanki mąki
25 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru pudru
5 żółtek

Składniki posiekać i szybko zagnieść na elastyczne ciasto.Podzielić na dwie nierówne części,mniejszą zamrozić a większą schłodzić w lodówce.Schłodzoną część ciasta zetrzeć na tarce do wysmarowanej blaszki,lekko docisnąć.

5 białek
szklanka drobnego cukru
cukier waniliowy
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
1/2 szklanki oleju

Z białek ubić sztywną pianę.cały czas ubijając dodawać po trochę cukier,cukier waniliowy.Następnie powoli dodać budynie i stróżką wlewać olej,ubijać do połączenia składników.Piankę wyłożyć na spód placka wyrównać,na piankę wyłożyć dowolne owoce.Na wierzch zetrzeć zmrożoną część ciasta...piec ok.30-40 min w 190 °C ...

dodane na fotoforum:

gosku

gosku 2014-08-02

ale bym zjadla :)

sheriad

sheriad 2014-08-02

o też mam ochotę na kawałek :)

jaworr

jaworr 2014-08-02

Dlaczego to jest na monitorze...???
Kusisz...:)))

mleczko

mleczko 2014-08-02

ale apetycznie wygląda

ezbro7

ezbro7 2014-08-03

ciekawy przepis!!!

lidia49

lidia49 2014-08-03

Pysznie wygląda...

danutaw

danutaw 2014-08-03

..super ciasto..!)

jonna

jonna 2014-08-18

Bez pracy, już gotowe, a do tego pyszne, już porywam kawałek.....Dzieki i serdecznie pozdrawiam......

lanta21

lanta21 2017-07-23

super

dodaj komentarz

kolejne >