owszem to nie jest prawdziwy forszmak (prawdziwy robi się z mięsa)ale jest tak dużo różnych wersji tego dania że to ostatecznie nie ma większego znaczenia....
8 cienkich parówek
50 dag pieczarek
2 cebule
sos myśliwski
sól,pieprz
2 łyżki oleju do smażenia
Cebulę kroimy drobno,pieczarki w półplasterki i razem przesmażyć na oleju aż odparuje woda z pieczarek,dodać parówki obrane z osłonek i pokrojone w plasterki lub jeśli wolimy drobniej,chwilę poddusić ,przełożyć do rondla zalać dwoma szklankami gorącej wody,zagotować, pod koniec dodać rozmieszany w szklance wody sos,zagotować doprawić do smaku...gdyby było za rzadkie zagęścić łyżką mąki...
dodane na fotoforum:
slonko6 2014-06-30
Właściwie to z czego robi się forszmak? Nigdy tego nie robiłam i chyba nie jadłam. Pozdrawiam w deszczowy poniedziałek
magdabo 2014-07-01
Smakowite danko ... dobranoc !
halinag 2014-07-03
Ja robię z tego przepisu pod nazwą jako zupa po węgiersku...zamiast sosu mysliwskiego moze być cygański bądż papryka w proszku,przecier pomidorowy i zagestnik z mąki ziemniaczanej 1 łyżka:))