Forszmak z parówkami

Forszmak z parówkami

owszem to nie jest prawdziwy forszmak (prawdziwy robi się z mięsa)ale jest tak dużo różnych wersji tego dania że to ostatecznie nie ma większego znaczenia....

8 cienkich parówek
50 dag pieczarek
2 cebule
sos myśliwski
sól,pieprz
2 łyżki oleju do smażenia

Cebulę kroimy drobno,pieczarki w półplasterki i razem przesmażyć na oleju aż odparuje woda z pieczarek,dodać parówki obrane z osłonek i pokrojone w plasterki lub jeśli wolimy drobniej,chwilę poddusić ,przełożyć do rondla zalać dwoma szklankami gorącej wody,zagotować, pod koniec dodać rozmieszany w szklance wody sos,zagotować doprawić do smaku...gdyby było za rzadkie zagęścić łyżką mąki...

dodane na fotoforum:

slonko6

slonko6 2014-06-30

Właściwie to z czego robi się forszmak? Nigdy tego nie robiłam i chyba nie jadłam. Pozdrawiam w deszczowy poniedziałek

anetka

anetka 2014-06-30

Prosimy przepis pod zdjeciem:D wyglada zachecajaco

jmania

jmania 2014-06-30

Witaj Bożenko, nie znam tej potrawy

pusia85

pusia85 2014-06-30

to nie jest prawdziwy forszmak niestety:(:(

kris13

kris13 2014-06-30

..inny_ja znam forszmak z jarzynkami,mięskiem i ogórkiem ;)))

dzaga

dzaga 2014-06-30

pierwsze słyszę :) ale chętnie bym wypróbowała coś nowego ....

niusia1

niusia1 2014-06-30

i ja nawet nie słyszałam o takim daniu,no chyba,że inaczej go nazywamy:)))

danutaw

danutaw 2014-06-30

..pyszne jedzonko..!)
Pozdrawiam cieplutko..!))))

ondra

ondra 2014-06-30

Wygląda jak cynaderki... :)))

ewaiza

ewaiza 2014-06-30

nawet nie wiem co to jest.

jaworr

jaworr 2014-06-30

Pyszne, syte..kiedyś też gotowałam, zapomniałam o tym, przypomniałaś mi..:)

magdabo

magdabo 2014-07-01

Smakowite danko ... dobranoc !

halinag

halinag 2014-07-03

Ja robię z tego przepisu pod nazwą jako zupa po węgiersku...zamiast sosu mysliwskiego moze być cygański bądż papryka w proszku,przecier pomidorowy i zagestnik z mąki ziemniaczanej 1 łyżka:))

ki32liy

ki32liy 2016-12-10

świetne! zrobiłem i bardzo mi przypadło do gustu :)

dodaj komentarz

kolejne >