1 kg mielonego mięsa
jajko
2 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
50 dag pieczarek
2 cebule
sos myśliwski
sól,pieprz
2 łyżki oleju do smażenia
Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą,przeciśniętym przez praskę czosnkiem doprawić solą i pieprzem...z masy uformować kuleczki wielkości małego orzecha...
Cebulę kroimy drobno,pieczarki w półplasterki i razem przesmażyć na oleju aż odparuje woda z pieczarek,przełożyć do rondla zalać dwoma szklankami gorącej wody,zagotować na wrzące wrzucać pulpeciki i gotować do miękkości,pod koniec dodać rozmieszany w szklance wody sos,zagotować doprawić do smaku...gdyby było za rzadkie zagęścić łyżką mąki...
dodane na fotoforum:
wojci52 2014-06-08
Jeśli dobrze rozumiem, to przystawka na początek, dla zaostrzenia apetytu, a nie jak by jeszcze byli głodni. Zresztą po tym co widać dalej, jest to raczej niemożliwe.
Pozdrawiam!