7 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać
Piec. ok. 30 min. w 180 °C
Po upieczeniu przekroić na dwa blaty.
4 białka
1 szklanka cukru kryształu
20 dag wiórek kokosowych
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywna pianę,stopniowo dodawać cukier na końcu wsypać wiórka i proszek,wymieszać.Wylać do blaszki wyłożonej posmarowanym olejem papierem.Piec na złoty kolor w 180 °C
1 puszka ananasów
1 budyń śmietankowy bez cukru na 1/2 l płynu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
4 żółtka
kostka masła
Z ananasów odlać sok dolać wody by było 2 szklanki płynu.Półtorej szklanki zagotować z cukrem w reszcie rozpuścić mąkę budyń i żółtka ugotować budyń po czym wystudzić i zimny utrzeć z masłem na puch.Do utartego kremu dodać pokrojone w kostkę ananasy.
dodane na fotoforum:
fiolek7 2014-06-07
Stasia teraz to już wróciłaś na dobre :-)
Ciacho wygląda cudnie i o przepis bardzo proszę :-)
stencia 2014-06-08
Wyglada bardzo apetycznie, az mi slinka na jego widok leci...
Pozdrawiam serdecznie...milej miedzieli zycze...
violinka 2014-06-08
ależ to jest pyszneeeeeeee miłej niedzieli Bożenko
janowa 2014-06-12
Dawno nie robiłam tego ciacha...czas przypomnieć jego smak:))