Ogórki z przecierem

Ogórki z przecierem

3 kg ogórków
½ kg cebuli
½ kg marchewki
1 szklanka cukru
3/4szkl.octu
200g przecieru pomidorowego
pieprz mielony
ok. 8 dag soli
150 ml oleju lub wody

Ogórki ze skórką i obraną cebulę pokroić w grube plastry, posypać solą i odstawić na ok. 2 godziny. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do odciśniętych z solanki warzyw dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Podana ilość starcza na ok. 7 słoików 0.5 l. Pasteryzować 10 minut.

dodane na fotoforum:

jmania

jmania 2013-07-19

ale tu dużo ciekawych przepisów

zuza99

zuza99 2013-07-19

Bozenko....zrobilam w zeszlym roku taka salatke z Twojego przepisu wszystkim bardzo smakowala \W tym roku tez zrobie ale juz wiecej
Pozdrawiam

jaworr

jaworr 2013-07-19

U Ciebie zimowe zaopatrzenie... w pełni ...:))

magdabo

magdabo 2013-07-19

... ale smakowite przetwory robisz ...))

kris13

kris13 2013-07-20

a ja robiłam na ostro z chili ;)

anoli

anoli 2013-07-20

ale z Ciebie pracuś...ja zamierzam w tym roku skorzystać z Twoich przepisów:)pozdrawiam:)

ewita68

ewita68 2013-07-20

Superowe, dzięki za przepis :))

halinag

halinag 2013-07-27

pychoty:))

gniezno

gniezno 2013-07-29

pozdrawiam

lafii

lafii 2013-08-11

Podziwiam Twoją pracowitość :)))))))

dodaj komentarz

kolejne >