Ogórki z kurkumą

Ogórki z kurkumą

4 kg ogórków
5 średnich cebul

na zalewę:
4 szklanki cukru
2,5 szklanki octu 10%
0,5 szklanki wody
1/3 szklanki soli
łyżka musztardy
łyżka kurkumy
łyżka gorczycy

Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki lub grube plastry.Cebulę pokroić w półplasterki,wymieszać razem i zalać gorącą zalewą,odstawić na 12 godzin.Po czym przełożyć do słoików i pasteryzować 5 min.

dodane na fotoforum:

baygel1

baygel1 2013-07-15

No i kolejny zapasik gotowy. A w zimie tylko znikają .... aż miło :)

baygel1

baygel1 2013-07-15

Ja poszłam w cukinię ,bo moi powiedzieli ,że tylko taka a inne tez mogą być :)

anetka

anetka 2013-07-15

tak jest delikatniejsza niz z majonezem

anetka

anetka 2013-07-15

mniam ogoreczki

danka1

danka1 2013-07-15

Szalejesz Bożenko - msuper zapasy

karo66

karo66 2013-07-15

Jak będę miala już swoje ogórki to skorzystam z przepisów.

jmania

jmania 2013-07-15

słyszałam że te ogóreczki są bardzo smaczne z tego przepisu, w tamtym roku robił mój brat ale w tym ja też zrobię....cieplutko pozdrawiam

jolak54

jolak54 2013-07-15

Zimowe zapasy rosną.......:)))

jaworr

jaworr 2013-07-15

Będzie do zimowych dań... dodatek..:))

magdabo

magdabo 2013-07-15

Wykorzystałaś okazję , bo szkoda by było w domu przy słońcu siedzieć ...))

lila08

lila08 2013-07-16

pyszne są ..:)

izolek

izolek 2013-07-21

Ciekawa galeria.
Pozdrówki.

lanta21

lanta21 2017-07-23

super

dodaj komentarz

kolejne >