Gołąbki z ryżem i mięsem

Gołąbki z ryżem i mięsem

Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.

dodane na fotoforum:

rozella

rozella 2013-05-21

Oj jakie samkowitości pokazujesz :)))

oldmax

oldmax 2013-05-21

Pysznie... :)

danka1

danka1 2013-05-21

jak ja dawno ich nie robiłam.

lidia49

lidia49 2013-05-21

Coś co lubię...

violinka

violinka 2013-05-21

mniam mniam pysznie

kot54

kot54 2013-05-21

Pycha...dawno nie jadłam...*;*

jaworr

jaworr 2013-05-21

Apetycznie.... muszę sobie też zrobić.... bo to smaczne danie...:)

kris13

kris13 2013-05-21

extra! a u mnie rosół i krokiety z pieczarkami ;):)

jadtan

jadtan 2013-05-22

Narobiłaś mi smaku... chyba zrobię :)

jmania

jmania 2013-05-22

danie super ja niedawno też robiłam

halinag

halinag 2013-05-22

ALE PYSZNE...

magdabo

magdabo 2013-05-23

Też bardzo lubię ...))

dodaj komentarz

kolejne >