DELIKATNE CIASTO MALINOWE...
cienki blat biszkoptowy
3 galaretki malinowe
opakowanie śnieżki
3/4 szklanki mleka
30 -40 dag malin
Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody,wystudzić.Śnieżkę ubić z zimnym mlekiem do ubitej ciągle ubijając dodać krzepnącą galaretkę.Powstałą piankę wylać na blat biszkoptowy.Na piance ułożyć maliny,wstawić do lodówki.Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wody,wystudzić.Gdy zacznie krzepnąć wylać na maliny,ponownie wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.
Ciasto można zrobić z innymi owocami i galaretkami dobranymi do smaku owoców...
dodane na fotoforum:
gosku 2012-08-16
mniam....juz wyobrazam sobie ten delikatny smak !!!
jesorek 2012-08-16
ojjj czuje jak rozpływa się w ustach :))) ale .... mimo wszystko uważam - że ze słodyczy - najlepsze są ... śledzie :x:D:D
eliszka 2012-08-16
Stasia ja Ciebie podziwiam..jesteś gospodyni na medal Olimpijski :) co i raz u Ciebie coś pysznego na stole..Pozdrawiam
violinka 2012-08-16
MNIAMMMMMMMMMMMMMM uwielbiam takie deserki superrrrrr miłego wieczorku