Ogórki z przecierem

Ogórki z przecierem

3 kg ogórków
½ kg cebuli
½ kg marchewki
1 szklanka cukru
3/4szkl.octu
200g przecieru pomidorowego
pieprz mielony
ok. 8 dag soli
150 ml oleju lub wody

Ogórki ze skórką i obraną cebulę pokroić w grube plastry, posypać solą i odstawić na ok. 2 godziny. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do odciśniętych z solanki warzyw dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Podana ilość starcza na ok. 7 słoików 0.5 l. Pasteryzować 10 minut.

dodane na fotoforum:

emiliaa

emiliaa 2012-07-24

Ale za to jakie pyszne jedzonko będzie:)

magdabo

magdabo 2012-07-24

Zdrowa i pyszna ...)

elcia72

elcia72 2012-07-24

a ja nie robiłam z przecierem , więc wypróbuję ....

jaworr

jaworr 2012-07-24

Wybór wszelaki u Ciebie...:))

jadtan

jadtan 2012-07-24

Podziwiam, u mnie mąż zrobił kilka słoików pikli z ogórków z chili... też pyszne :)

kalla

kalla 2012-07-25

Wyglada smakowicie.Muszę spróbować.Miłego dnia:)

grafol

grafol 2012-08-13

I zima nie straszna :)

niusia1

niusia1 2013-07-19

jutro zabieram się do dzieła- przepis super a ja już nie wiem co robić z ogórkami- ile można kisić?

evita

evita 2013-07-23

Smacznie wyglada... pozdrawiam...
pięknego dnia życzę, serdeczności ślę... :)

alkaa

alkaa 2013-07-25

ale kusi by zrobić...

dodaj komentarz

kolejne >