Ogórki z kurkumą

Ogórki z kurkumą

4 kg ogórków
5 średnich cebul

na zalewę:
4 szklanki cukru
2,5 szklanki octu 10%
0,5 szklanki wody
1/3 szklanki soli
łyżka musztardy
łyżka kurkumy
łyżka gorczycy

Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki lub grube plastry.Cebulę pokroić w półplasterki,wymieszać razem i zalać gorącą zalewą,odstawić na 12 godzin.Po czym przełożyć do słoików i pasteryzować 5 min.

dodane na fotoforum:

piatal

piatal 2012-07-04

zazdroszczę zapasików,,,

kris13

kris13 2012-07-04

a ja w tym roku nie robię bo zużyliśmy tylko 2 słoiki,,,trochę zamrożę i wystarczy ;)

o40na

o40na 2012-07-04

U mnie jeszcze nie ma ogórków, ale na pewno zrobię jeszcze :))

jonna

jonna 2012-07-04

Interesujące te Twoje przepisy.....

beabar2

beabar2 2012-07-04

ja uwielbiam z curry....ale twoje tez sa napewno pyszne.

lila08

lila08 2012-07-04

Bożenko...a tylko 0,5 szkl.wody ? i tak dużo octu? jaki smak mają ???czy bardzo ostry ?

jaworr

jaworr 2012-07-05

Też ciekawa propozycja....:))

jaga05

jaga05 2012-07-14

polecam smaczne są też robiłam:)))

dodaj komentarz

kolejne >