Karpatka

Karpatka

12,5 dag margaryny
1 szklanka mąki
1 szklanka wody
5 jajek
Wodę zagotować z margaryną,wsypać przesianą mąkę i mieszając gotować 2 minuty.Wystudzić cały czas ucierając dodawać po jednym jajku gdy ciasto całkowicie go wchłonie dopiero dodawać drugie.Do utartego ciasta można dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia.Ciasto wyłożyć do dwóch jednakowych blaszek.Piec ok.40 min.w 200-220°C

KREM...

1/2 l.mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
12 dag margaryny palma(z murzynkiem)
12 dag masła (82 %)
1 szklanka cukru pudru
W części mleka rozrobić obie mąki i cukier waniliowy resztę mleka zagotować.Na wrzące wlać mąkę i ugotować budyń,wystudzić.
Margarynę i masło utrzeć z cukrem na puch.Do utartego masła dodawać po łyżce zimnego budyniu.Krem ucierać tak długo aż będzie bardzo puszysty,przełożyć blaty,posypać cukrem pudrem....SMACZNEGO....

dodane na fotoforum:

jania81

jania81 2012-05-12

jakie góry urosły... ja jutro Was roladami poczęstuję jak mi wyjdą...hihihi
Miłego wieczorku życzę i pozdrawiam:))

majka54

majka54 2012-05-12

O tu jest cos bardzo kuszacego nie odmowie sobie poczestunku.

slawa1

slawa1 2012-05-12

Ach te wypieki Stasi!!!!

babka22

babka22 2012-05-12

Bardzo lubię Karpatkę :) Pozdrawiam :)

baygel1

baygel1 2012-05-12

Na wieczór ? ja od majówki nic nie piekę ,a tu takie kuszenie !!! ech !

niusia1

niusia1 2012-05-12

prawdziwe Karpaty,tylke ,że bardzo smaczne

theresa

theresa 2012-05-12

pieknie urosla ........

artdora

artdora 2012-05-12

Oj zjadłabym:)

anet36

anet36 2012-05-12

Piękne góry, uwielbiam karpatkę:)

jaworr

jaworr 2012-05-12

Apetyczne foto..:))

kris13

kris13 2012-05-12

pięknie Ci te Karpaty uformowały się :))

dodaj komentarz

kolejne >