2 zupy chińskie z makaronem pikantne
1/2 kapusty pekińskiej
duża czerwona papryka
2 średnie pomidory
puszka kukurydzy
duży por (biała część)
20 dag szynki konserwowej lub innej
3-4 jajka ugotowane na twardo
mały majonez
Makaron z zupek pokruszyć wsypać przyprawy i zalać 300 ml. wrzącej wody,przykryć i odstawić do napęcznienia makaronu.Kapustę pekińską drobno poszatkować,pora pokroić w cienkie pół krążki i sparzyć wrzącą wodą by zmiękł,osączyć.Jajka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.Paprykę,szynkę i pomidory pokroić w drobną kostkę,kukurydzę osączyć z zalewy.Wszystko razem wymieszać dodać majonez i przyprawić do smaku....
dodane na fotoforum:
misia88 2012-03-24
mmm co to za pysznosci podasz przepis?:)
beata3 2012-03-24
miłego wieczorka
stasia2 2012-03-24
smacznego ,,,miłej nocki,,,pozdrawiam,,
iwanka1 2012-03-24
Wygląda apetycznie:)))
Pozdrawiam:)))
gosku 2012-03-24
oj...kochana ... wyglada to apetycznie...
ale ja kolacji juz nie jadam ...
moze dlatego ,ze o 17,00 jemy dopiero obiad...
pozdrawiam Bozenko...
kot54 2012-03-24
BARDZO SMACZNA KOLACYJKA :))
ewulka1 2012-03-24
Takiej jeszcze nie robiłam>>>:)