Żołądki drobiowe(ok.50 dag)dobrze umyć i pokroić na mniejsze kawałki.Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,wrzucić żołądki,mieszając lekko zrumienić.Dodać drobno pokrojoną cebulę jeszcze chwilę smażyć.Wlać około litra wody,dodać listka laurowego,2 ziarna ziela angielskiego,trochę przyprawy typu magi,dusić do miękkości.Można zagęścić zasmażką z czubatej łyżki mąki,lub rozrobić dwie łyżki mąki z czterema łyżkami śmietany i odrobiny wody,wlać do gulaszu zagotować,doprawić do smaku solą pieprzem,posypać posiekanym koperkiem lub natką...podawać z ziemniakami,chlebem albo ryżem ugotowanym na sypko...życzę smacznego..
dodane na fotoforum:
niulka1 2011-09-29
też miałam mieć,ależołądków już nie dostałam - skończyło się na skrzydełkach hihihi- pozdrawiam słonecznie i serdecznie Bożenko!