Ogórki z kurkumą

Ogórki z kurkumą

4 kg ogórków
5 średnich cebul

na zalewę:
4 szklanki cukru
2,5 szklanki octu 10%
0,5 szklanki wody
1/3 szklanki soli
łyżka musztardy
łyżka kurkumy
łyżka gorczycy

Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki lub grube plastry.Cebulę pokroić w półplasterki,wymieszać razem i zalać gorącą zalewą,odstawić na 12 godzin.Po czym przełożyć do słoików i pasteryzować 5 min.

dodane na fotoforum:

ewa04

ewa04 2011-07-25

same smakołyki...będzie co podjadać zimą,pozdrawiam:))

malwi73

malwi73 2011-07-25

wedle mnie za dużo octu- potem ogórki są za ostre. w łagodniejszej wersji proponuję 2,5 szkl wody na 1,5 szkl octu i 0,5 szkl cukru.

baskadm

baskadm 2011-07-25

mniam mniam :))

niulka1

niulka1 2011-07-25

a tego nie znałam ale czemu nie???

o40na

o40na 2011-07-25

Fajne, nie znałam takiego przepisu :))

bea01

bea01 2011-07-25

Na pewno pyszne... dziękuję za przepis Bożenko:)

jaworr

jaworr 2011-07-26

Bożenko, fantastyczne są te Twoje przepisy....:)

halinag

halinag 2011-07-27

Robię z Twoich przepisów tej akurat nie znam zastanawiam się trochę do ilości octu ale cukru jest więcej być może nie będą za ostre

rudi26

rudi26 2011-07-28

Znowu jakieś nowości...

verka25

verka25 2011-07-30

Wlasnie dziś je zrobilam z tego przepisu ;))))) na pewno będą pyszne ;))) pozdrawiam

baygel1

baygel1 2011-08-01

Czy proporcje wody i octu są dobre?Może odwrotnie.

dodaj komentarz

kolejne >