Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
xxena 2011-05-13
pyszne, smacznego życzę :)
beata3 2011-05-13
Nie zawsze można kochać
nie zawsze wylewać łzy
lecz można zostać
Przyjaciółmi tak jak ja i ty :))
lunio 2011-05-13
a ja ruskie:))))))
uwielbiam pierogi z każdym farszem:)))
danka1 2011-05-13
smacznego
kot54 2011-05-13
Pyszne pierożki......smacznego :)
magdabo 2011-05-15
I u mnie często pierogi bywają ...