1 kg piersi z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
mąka
tłuszcz do smażenia
filety pokroić na paski,oprószyć solą i pieprzem.
paski mięsa maczać w mące-jajku-bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron,osączyć z tłuszczu,wystudzić.
(do bułki tartej do panierowania można dodać 2-3 łyżki startego parmezanu lub ziaren sezamu )
2 ogórki kiszone
2 ogórki świeże
3 ząbki czosnku
cebula
łyżka majonezu
keczup pikantny
łyżka posiekanej natki pietruszki
świeże i kiszone ogórki razem ze skórką oraz cebulę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej,czosnek przecisnąć przez praskę,dodać zieleninę,majonez i tyle keczupu aby sos był dość gęsty.Ewentualnie doprawić solą ,pieprzem i papryką...SMACZNEGO!!
dodane na fotoforum:
kot54 2011-04-05
pyszne jedzonko......:))
magdabo 2011-04-05
Wspaniały pomysł na dwa w jednym ...
danka1 2011-04-06
I kolejna pyszność do jedzenia
xxena 2011-04-07
pychotka :)
jonna 2012-06-05
Już 3-i raz zapisuję sobie ten przepis(jestem trochę bałaganiarą), ale może dlatego, że nie siedzę w jednym miejscu, tylko włóczę się po świecie.....