Brzoskwiniowiec

Brzoskwiniowiec

Upiec cienki blat biszkoptowy z kakao
2 opakowania ciastek delicji brzoskwiniowych
puszka brzoskwiń
2 budynie śmietankowe bez cukru
kostka masła
1/2 szklanki cukru pudru
2 galaretki brzoskwiniowe

Brzoskwinie osączyć i pokroić je w kostkę lub plastry.Pozostały sok z brzoskwiń zmierzyć szklanką i uzupełnić wodą do objętości 2 szklanek i ugotować na nim budyń,wystudzić.Zimny utrzeć z masłem i cukrem na puch.Galaretki rozpuścić i przestudzić.
Blat biszkoptowy posmarować połową kremu,ułożyć ciastka jedno przy drugim,przykryć pozostałym kremem.Na wierzchu rozłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką...schłodzić...SMACZNEGO...

dodane na fotoforum:

proxy

proxy 2010-12-27

mmmmmhmmm...;)

mleczko

mleczko 2010-12-27

mniammmmmmmmmmmmmm!!!!

jaworr

jaworr 2010-12-27

smakowite ciasto.....:)

kot54

kot54 2010-12-27

Pychota..............:)

violinka

violinka 2010-12-27

pychotkaaaaaaaaaa

aniula

aniula 2010-12-27

Pysznie wygląda te ciasto :-) Bożenko jaki krem zrobiłaś dio brzoskwiniowca?

kalla

kalla 2010-12-28

Wyglada smakowicie.:)

anet36

anet36 2010-12-29

mniam mniam bardzo smaczne

kazia53

kazia53 2010-12-30

Wyglada apetycznie i ladne foto!

iwanka1

iwanka1 2011-05-13

Chyba upiekę na swoje imieniny które mam niebawem.
Spokojnej nocki:)))

dodaj komentarz

kolejne >