Upiec cienki blat biszkoptowy z kakao
2 opakowania ciastek delicji brzoskwiniowych
puszka brzoskwiń
2 budynie śmietankowe bez cukru
kostka masła
1/2 szklanki cukru pudru
2 galaretki brzoskwiniowe
Brzoskwinie osączyć i pokroić je w kostkę lub plastry.Pozostały sok z brzoskwiń zmierzyć szklanką i uzupełnić wodą do objętości 2 szklanek i ugotować na nim budyń,wystudzić.Zimny utrzeć z masłem i cukrem na puch.Galaretki rozpuścić i przestudzić.
Blat biszkoptowy posmarować połową kremu,ułożyć ciastka jedno przy drugim,przykryć pozostałym kremem.Na wierzchu rozłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką...schłodzić...SMACZNEGO...
dodane na fotoforum:
kot54 2010-12-27
Pychota..............:)
violinka 2010-12-27
pychotkaaaaaaaaaa
iwanka1 2011-05-13
Chyba upiekę na swoje imieniny które mam niebawem.
Spokojnej nocki:)))