4 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
1 czerstwa bułka
1 cebula
pęczek zielonej pietruszki
sól,pieprz,słodka papryka
250 ml.mleka
olej
3 łyżki bułki tartej
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju.Bułkę namoczyć w mleku,po czym odcisnąć.Gotowane jajka zmielić razem z bułką (albo zetrzeć na tarce).Powstałą masę połączyć z podsmażoną cebulką,surowym jajkiem i drobno posiekaną zieleniną.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Z gotowej masy mokrymi dłońmi formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano na oleju.Podawać np.z ziemniakami i surówką...Smacznego:)
dodane na fotoforum:
lunio 2010-11-12
I znów pysznie i cudnie!!
kot54 2010-11-12
Pyszne są takie kotleciki, cały obiad bardzo smaczny.....:)))
jaworr 2010-11-12
Bardzo lubię takie obiadki.... :))) lekkostrawny i kolorowy, jak ten Twój Bożenko....:)
ewka67 2010-11-12
I to jest smaczne....Mogę prosić o przepis???????????
kris13 2010-11-13
No,jak chcę je zrobić to kurki się nie niosą_a jak są jajka-to zapominam o takich kotlecikach;)
magdabo 2010-11-13
To też jest pyszne , ja miałam rybkę ...