1,2 kg wieprzowiny
2 cebule pokrojone w kostkę
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
łyżka masła
sól, pieprz,papryka słodka
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą dodać podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie,z mąki i masła zrobić złotą zasmażkę i zagęścić sos oraz zabielić śmietaną, doprawić solą , pieprzem i papryką.
dodane na fotoforum:
babka50 2010-10-16
Wpraszam sie na ten pyszny obiadek ... smacznego:))
magdabo 2010-10-17
Uuuu ... jakie pyszne danko !!!
lunio 2010-10-17
Potrafisz , potrafisz spowodować głodek straszny:)))