4 jajka
niepełna szklanka mąki
niepełna szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno dodać cukier następnie żółtka i na końcu domieszać mąkę z proszkiem upiec biszkopt.(25x36 cm)piec ok 25-30 min w 180 °C
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kartoflanki
cukier waniliowy
szklanka cukru pudru
pół kostki masła
pół kostki margaryny
Obie mąki i cukier waniliowy rozrobić w pół szklanki mleka i wlać na resztę wrzącego,ugotować budyń,wystudzić .Masło i margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać budyń...
25 dag margaryny
2 szklanki mąki
6 jajek
szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1,5 kg owoców
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i dwie łyżki wody. Na blaszkę(25x36 cm) wyłożyć kolejno oba ciasta przykryć owocami piec 45 min. w temp. 180-200°C.
Placek posmarować kremem budyniowym przykryć cienkim blatem biszkopta ozdobić polewą czekoladową
dodane na fotoforum:
kot54 2010-07-23
ALE WIDOK BOŻENKO,PYSZNE CIACHO..........SMACZNEGO....:)
artdora 2010-07-23
Mniam mniam:) Ja po upieczeniu mojego tortu już na ciasta patrzeć nie mogę, hi hi
Ostatnio tylko piekę...jedzą inni:)
magdabo 2010-07-23
Bardzo lubię to ciasto , obojętnie z jakimi owocami ...
lunio 2010-07-24
Poezja cukiernicza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kasia74 2010-07-25
cudowne ciasto:)
aniolo 2010-07-28
PYCHOTA