ok.2 szklanki kaszy jaglanej
papryka
duża cebula
grzybowa kostka rosołowa
duży topiony serek
jajko
sól
pieprz
ostra mielona papryka
ok.3/4 szklanki bułki tartej
2 łyżki mąki psz.
oliwa do smażenia
bułka tarta do panierki
Kaszę ugotować z kostką rosołową,odcedzić,odparować.Dodać serek topiony(dowolny smak),wymieszać i wystudzić.Pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,podsmażyć na oliwie,dodać do kaszy.Dodać też jajko,mąkę,bułkę tartą i przyprawy.Wyrobić masę i uformować płaskie kotlety.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na małym ogniu...
dodane na fotoforum:
ewka67 2010-06-18
Oj takich to ja jeszcze nigdy nie jadłam.....))))
aniolo 2010-06-18
Super: moje kiszki się odezwały, wygląda pysznie
violinka 2010-06-18
tez napewno wyprÓbuje bo lubię jaglankę miłego wieczorku
kasia74 2010-06-18
dzieki za przepis wyprobuje bo lubie kaszke:)
kris13 2010-06-18
O takich kotlecikach nawet nie słyszałam...ciekawe!..kaszę jaglaną lubię - może zrobię..?
magdabo 2010-06-19
Chętnie bym spróbowała ... dzięki za przepis , napewno wykorzystam ...))