izolek 2020-08-10
Jeżeli jesteś zainteresowana to chętnie podam przepis.
Jest smaczne na zimno i na ciepło w połączeniu np; z pieczarkami, cukinią, soczewicą, papryką i za każdym razem jest inne danie.
Pozdrawiam.
izolek 2020-08-12
FASOLKA SZPARAGOWA „PYCHOTKA”
3 kg fasolki
0,6 kg marchwi
0,6 kg cebuli
2,5 szklanki oleju
1 płaska łyżka soli
2 łyżki octu 10%
3 łyżki cukru
80 g koncentratu pomidorowego
pieprz
Fasolkę oczyścić i pokroić na kawałki ok. 2 cm i ugotować al dente.
Obraną marchewkę pokroić na plasterki ew. półplasterki.
Obrana cebulę pokroić w sporą kostkę.
Marchew i cebulę dusić na oleju dodając sól, cukier i pieprz a pod koniec dodać
ocet i koncentrat. Marchewka musi być jędrna.
Połączyć z ugotowaną fasolką.
Przełożyć do słoiczków i małe słoiczki pasteryzować 15 minut - większe dłużej.
Zawartość słoiczka można połączyć z:
smażonymi pieczarkami
papryką
cukinią
Wszystkie przyprawy i koncentrat należy dodawać wg własnego smaku.
Ja po pierwszym razie zrobionym wg przepisu zrobiłam sobie notatki co zmienić ale zmieniłam bardzo nie wiele.
http://www.garnek.pl/izolek/35330223/fasolka-sz...