Empanada (pierogi inaczej )

Empanada (pierogi inaczej )

Ciasto klasyczne:

1kg mąki tortowej
1 łyżeczka soli
250g rozpuszczonego masła
1 1/2 szklanki wody w temp. pokojowej (375ml)

Nadzienie warzywne:
4 cebule
4 marchewki
1 mały seler (korzeniowy)
4 - 6 gałązek selera naciowego
2 duże cukinie
400g pomidorów bez skórki (pelati, 1 puszka)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawy: oregano,bazylie, chilli, słodka papryka, sól, pieprz

Do nadzienia warzywnego dodasz mieso mielone jajko na twardo + papryki
to co lubisz ....np. pieczarki i juz masz 2 dobre przekaski na imprezke .
SMACZNEGO

anetka

anetka 2013-04-25

ojej ale super mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

dodaj komentarz

kolejne >