Składniki:
1 kg mięsa z kurczaka najlepiej 2 udka i 2 filety
3-4 łyżki stołowe żelatyny
1/2 szklanka wody
Natka pietruszki
Czosnek
opcjonalnie 1/2 papryki czerwonej( zamiast papryki można dodać marchewkę pokrojoną w kostkę)
przyprawy: sól,pieprz,papryka w proszku,czosnek granulowany,vegeta,
1 karton litrowy po soku
Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę, dodać czosnek,przyprawy,pokrojoną w kostkę paprykę , posiekaną natkę, wodę i suchą żelatynę. Dokładnie wymieszać.Mięso ma być dobrze doprawione.
Tak przygotowanym mięsem napełnić karton po soku.
Do wysokiego garnka wlać wodę i wstawić karton z mięsem.Wody powinno być do 2/3 wysokości kartonu.Karton przykryć folią do pieczenia i gotować na wolnym ogniu około 1- 1,30god
Po tym czasie wyciągnąć karton z mięsem z wody i odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia. Podczas gotowania w kartonie powstanie dużo płynu-rosołu dlatego należy studzić na stojąco. Zimny karton z mięsem włożyć do lodówki do stężenia. Następnego dnia pokroić w plastry i smacznego.
maria10 2016-09-23
.... wygląda bardzo apetycznie..... i jaka kolorowa.... super.... smaczności życzę:)))))
vitaawe 2016-09-24
ᖘσǥσᶑɲҽǥσ ωҽҽƙҽɳᶑʋ *super*
gepi12 2016-09-24
WYJĄTKOWO DEKORACYJNA POTRAWA...BRAWO!
MOJE ZASKOCZENIE - ROLADKA?! CZY GALARETKA...DOPIERO JAK DOKŁADNIEJ SIĘ PRZYJRZAŁAM, ZAUWAŻYŁAM GRUBSZE PLASTRY 2 NAŁOŻONE NA SIEBIE...
PONIEWAŻ LUBIĘ NOWOŚCI,WIĘC JEŚLI MOŻESZ ZDRADZIĆ TAJEMNICĘ I PROSZĘ O RECEPTĘ.
jadziax 2016-09-24
Wygląda smacznie,
pozdrawiam na caly weekend zycze dużo słoneczka radości miłych dni:))