Tutti Frutti pod pierzynką bezową.Inaczej szarlotka:)

Tutti Frutti pod pierzynką bezową.Inaczej szarlotka:)

Przepis.
Składniki
5 jaj,3 szklanki mąki,
półtora szklanki cukru,półtora łyżeczki proszku do pieczenia,1kostkę masła,lub margaryny,2łyżeczki mąki ziemniaczanej,jabłka duszone.

Z żółtek ,z pół szklanki cukru,mąki wymieszanej z proszkiem,z tłuszczu zagnieść szybko ciasto.
Podzielić na trzy części,dwie części zmrażamy.Nie zamrożonym ciastem wykładamy blachę. Wyłożyć owoce ,następnie zetrzeć zamrożone ciasto,na to pianę stopniowo ubijać z jedną szklanką cukru,pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną.
Na koniec zetrzeć trzecią część ciasta.
Piec w temperaturze 150-160\\\"

krycha2

krycha2 2015-11-11

Wypieki na całego...ja nic nie upiekłam...mam jeszcze w lodówce kawałek ciasta z niedzieli...będzie na raz do kawki popołudniowej.

slawa1

slawa1 2015-11-11

Dzisiaj miałam obiadek,to się pobawiłam w tutti frutti.Po wystudzeniu kroimy i okaże się czy zabawa się udała.:)

anita591

anita591 2015-11-11

Miłego świętowania już wieczorna pora Dobranoc

anana57

anana57 2015-11-12

Smaczna zapewne i to w Twoim wykonaniu , już jestem przekonana, że warto zrobić ...Pozdrawiam serdecznie

halinag

halinag 2015-11-12

wyląda przepysznie a jeszcze z bezą mniam:))

bryza

bryza 2015-11-13

O , za przepis dziękuję :).... serdeczne pozdrowionka :)

ewaeu

ewaeu 2015-11-15

to jest pyszne...:):)

dodaj komentarz

kolejne >