Mistrz w chwili tworzenia

Mistrz w chwili tworzenia

Maszyna, w której jest ciasto ma wajchę- jak widzicie jedną ręką mistrz trzyma wajchę w dół ( otwierając rurę, z której płynie ciasto), drugą ręką zwija ciasto w bardzo zwięzłą spiralę. Wszystko skwierczy, pryska nieco ( "odsunąć się proszę!") pachnie pączkami i czekasz zafascynowany na moment, kiedy wreszcie zatopisz zębiska w chrupkości cieplutkiego churro.

P.S Za nim, przez szklane drzwi widać fragment Muzeum Czekolady. Teraz dopiero zauważyłam, że jednak mam jakieś ( jakkolwiek koślawe) zdjęcie tego miejsca!

dodane na fotoforum:

ewjo66

ewjo66 2018-01-24

teraz przypomniały mi się ciastka wyciskane przez maszynkę do mięsa, bo w foremce była podobna dziurka do kształtu ciasta, które pan wygniata...
znowu jestem na etapie żarcia wszystkiego co słodkie i zaczęły mi pracować ślinianki...

:-)))

dodaj komentarz

kolejne >