Zraz wołowy:)

Zraz wołowy:)

Zraz wołowy

Duży płat mięsa wołowego(zrazowa lub gulaszowa)
Ogórek konserwowy
cebulka czerwona
2 średnie cebule białe
łyżeczka musztardy
filiżanka ciemnego sosu sojowego
bulion wołowy

Wykonanie:
Mięso lekko rozbić.Posmarować musztardą.Ogórka i czerwona cebulkę pokroić na ćwiartki,ułożyć na mięsie.Zawinąć zraza i związać sznurkiem(można kupić w sklepach z wyposażeniem kuchennym).Obsmażyć na patelni lub w piekarniku.Włożyć do garnka zalać bulionem lub przegotowana wodą i dodać sos sojowy.Gotować na wolnym ogniu.Cebule białe pokrioić w pół plasterki i dodac do garnka w trakcie gotowania.Długość gotowania zależy od mięsa.Gotowe mięso pokroić w plastry i podawać z sosem cebulowym i kluskami śląskimi i duszoną czerwona kapustą.

dodane na fotoforum:

matka50

matka50 2010-03-04

PYSZNY POZDRAWIAM MIŁEGO DNIA:)))

isia222

isia222 2010-03-04

lubie takie pyszności:) pozdrawiam

netlog

netlog 2010-03-04

Dzień dobry..życzę miłego dnia;))

beata1

beata1 2010-03-04

♥♥ Posyłam CI swój uśmiech
jak szybkiego gońca.
♥♥ By przyniósł Ci dzisiaj
promyczek gorącego słońca .
Pozdrowioneczka :):):)

ewka67

ewka67 2010-03-04

Ale apetycznie wygląda....Miłego dnia...)))

dodaj komentarz

kolejne >