Kolejne przetwory na zimne dni:)

Kolejne przetwory na zimne dni:)

Buraczki na słodko wg nowego przepisu.Sama jestem ciekawa jak będą smakowały:)


Składniki

dowolna ilosc buraczków różnej wielkości

zalewa :
3 szklanki wody
30 dkg cukru
1/4 szklanki octu
gożdziki po 4 na słoik
cynamon pół łyżeczki płaskiej


buraki gotujemy na pół twardo w skórce ,po ugotowaniu obieramy i odkładamy na sitko , większe buraki kroimy na ćwiartki bądz na pół , po ostygnięciu wkladamy do sloiczków.

przygotowujemy zalewę z podanych składników oprucz gożdzików bo te wkładamy do słoiczka , gotujemy minutkę i zalewamy buraczki ,następnie zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 minut

dodane na fotoforum:

abc75

abc75 2009-09-22

podziwiam wszystkich którzy robią przetwory na zimę!!! ;)

mustima

mustima 2009-09-22

Witaj Dorotko, udanego wtorku :-))

Ale z Ciebie pracuś, jaaa.

Ja robię buraczki na słodko-kwaśno...
Swego czasu wekowałam z dodatkiem papryki, też było smaczne.

madulka

madulka 2009-09-22

milego dnia :-)) buziaki :*

misiaka

misiaka 2009-09-22

ładne zapasy.

__________))))
_________((((((
_______((((((((((
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶ξξξξξξξξξξξξξξ___¶¶
___¶¶ξξξξξξξξξξξξξ___¶¶
____¶¶ξξξξξξξξξξξ__¶¶
_____¶¶ξξξξξξξξξ_¶¶
______¶¶ξξξξξξ¶¶
_______¶¶ξξξξ
____¶¶€¶¶€¶¶€¶¶€¶¶

Kawusia działa jak łyk szampana,
miłe słówko poprawia zdrówko,
więc nie żałuję Ci tych dobroci,
niech ten dzionek miło Cię zaskoczy.

¯*«*»*POZDRAWIAM ¯*«*»*CIEPLUTKO¯*«*»*
¯*«*»*ŻYCZĘ¯*«*»* MIŁEGO¯*«*»*
¯*«*»*SŁONECZNEGO¯*«*»*DNIA¯*«*»*

beata1

beata1 2009-09-22

Wspaniałego
dzioneczka
i pozdrowioneczka na cały dzień
zostawiam:):):)

elajanus

elajanus 2009-09-22

Ale zapasy,milego dnia.

tina03

tina03 2009-09-22

……. .•* Miłego*
…. .•* Dnia .•*——*•¸.•*
….( ……. .•*,•*—*.)¸.•*
….*•.¸_¸.•* ..*•.¸_¸.•*¸.•*
____(—`•¦•POZDRAWIAM•¦

boreks

boreks 2009-09-22

proszę o przepis na fasolkę

kasiab

kasiab 2009-09-22

Różaneczko ..ale Ty pracowita ;-)) pozdrawiam

cuisine

cuisine 2009-09-24

Kochana, Ty się na razie zastanawiaj, jak smakują, a tymczasem wrzuć nam tutaj przepis an te buraczki :)

cuisine

cuisine 2009-09-24

Dzięki wielkie :)
Działasz błyskawicznie :)))

dodaj komentarz

kolejne >