Parówki w cieście francuskim
Składniki:
parówki
ciasto francuskie
musztarda
jajko
Ciasto rozwijamy kroimy na takie paski żeby można było owinąć parówkę.Smarujemy cienko musztardą,układamy parówkę i zwijamy w rulon.
Smarujemy rozbełtanym jajkiem,a następnie kroimy na plasterki(szerokość zależy od uznania).Układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200st. na ok 15-20 min.Pyszna przekąska.Smacznego!
dodane na fotoforum:
tola75 2009-03-01
MIŁEGO WIECZORU
......¸,.•´¨`•.( -.- ).•´¨`•.
.....¨`•--•-¨( “)(“ )¨-•-ŻYCZĘ
* * ☆ * * * ☆BAJKOWYCH
`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
`•.¸(*)I KOLOROWYCH SNOW)
(¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸)
reni1 2009-03-01
Dziękuje...piekłam je w cieście drożdżowym ..a takich jeszcze nie robiła...:)dobrej nocy:)