żytni 1

żytni 1

www.chlebzpieca.net

Dieta, odchudzanie
Większość z nas kojarzy dietę jako coś strasznego; jako czas, w którym będziemy musieli wyrzec się wszystkiego, do czego jesteśmy przyzwyczajeni. Zadajemy sobie wtedy pytanie z czego jeszcze musimy zrezygnowac.Często na pierwszy ogień idzie pieczywo.I pewnie jest to dobre rozwiazanie ,jeżeli są to puchate bułeczki bądz chleb z pszennej mąki.Jednak mamy wśród pieczywa sprzymierzeńca i pomocnika w odchudzaniu i utrzymaniu wagi.

Jest to żytnie pieczywo, które dzięki swojej strukturze zatrzymuje wodę i daje nam poczucie sytości.

Rozwiązanie jest proste – żytnie pieczywo
Na przykład chleb żytni lub żytni razowy na zakwasie, który Państwu oferujemy, wypieczony na naturalnych składnikach:
naturalny kwas chlebowy żytni, woda, mąka żytnia i żytnia razowa, sól do smaku, odrobina drożdży; wspomoże Cię w walce z nadwagą i otyłością. Zawartość błonnika jako ciała balastowego powoduje uczucie wypełnienia na dłużej, bez dodatkowych kalorii, ponieważ to właśnie błonnik jest niestrawialny i usuwany z przewodu pokarmowego w całości.

Zrób prosty test :

Zjedz kromkę lub dwie pszennego chleba, sprawdź na zegarku kiedy poczujesz głód. To samo zrób na drugi dzień ale zamiast pszennego pieczywa zjedz 1 lub 2 kromki chleba żytniego z pieca. Ręczę, że będziesz niezmiernie zdziwiony długim poczuciem sytości a zarazem lekkości po spożyciu naszego chleba.

Nie rób tego testu, jeżeli nie jesteś pewien, że to do czego porównujesz pszenne pieczywo to nie jest chleb żytni!

Uwaga na podróby! - chleby "żytnie" z gotowych mieszanek. Jeśli po spożyciu chleba masz niesmak, ciężkość w żołądku lub inne sensacje to wiedz, że zawiera on zapewne domieszki, które Ci nie służą i ktoś Cię próbuje oszukać. Prawdziwy chleb żytni powinien z każdym dniem stawać się lepszy i smaczniejszy Coś co jako ciepłe smakuje dobrze a na drugi dzień smakuje jak tektura, na trzeci natomiast jest niezjadalne nie ma nic wspólnego z chlebem żytnim z pieca na zakwasie!

Spożywaj chleb z umiarem i o odpowiedniej porze
W okresie diety Twój organizm poprzez zaburzenie codziennego przyzwyczajenia do niektórych produktów może dawać znaki osłabienia, zmęczenia – te objawy redukuje również wprowadzenie wyrobów opartych na mące żytniej. Podczas spożywania żytniego chleba należy pamiętać, że nie wolno spożywać go w nadmiernej ilości. Zbyt póżne jedzenie także jest niewskazane.To wyjatkowe pieczywo ma nam zapewnic siłe i energię dlatego najbardziej wskazane jest na śniadanie,drugie śniadanie i podwieczorek.

dodane na fotoforum: