salma67 2008-04-30
a co podajesz?
karmac 2008-05-03
przepis przypomnieć?? ;-))
czy może nowy?? ;-))
MARMUROWE FILETY W SOSIE GRYSIKOWYM
39,5 dkg fileta z marmuru białego
0,13 dkg drobnego piasku z morza czarnego
ok.7 łyżek startej czerwonej cegły
3/4 szklanki grysiku
2 szklanki błota torfowego
Oczyszczone filety posypać morskim piaskiem, smażyć na rozgrzanej patelni ok. 9 godzin 37 minut i 17 sekund.
sos:
do rondla z błotem torfowym dajemy czerwoną cegłę (inna nie może być, bo sos się zważy) i po 43 minutach dodajemy grysik.
serwujemy na rozgrzanych kamieniach.
do popicia polecam gorącą lawe (podajemy ją w kieliszkach do martini)
POLECAM
SMACZNEGO
;-))