Browarek...

Browarek...

Miłosław Koźlak

Miłosław Koźlak to piwo tradycyjnie mocne, o bursztynowej barwie i wyrazistym, bogatym aromacie. Dawniej koźlaka warzono na specjalne okazje, przede wszytskim święta religijne. Mnisi bawarscy zwykle raczyli się koźlakiem w dniach postu, co zapewne czyniło ten czas mniej dotkliwym. Miłosław Koźlak swój złożony smak i bogaty aromat zawdzięcza użyciu czterech słodów jęczmiennych: jasnego-pilzneńskiego, ciemnego-monachijskiego, ciemnego-karmelowego i ciemnego-czekoladowego. Wspaniała bursztynowa barwa, gęsta piana i złożony smak sprawiają, że jest to piwo do niespiesznej degustacji.Piwa Miłosław warzone są wyjątkową, tradycyjną metodą otwartej fermentacji , tylko z naturalnych składników.
Objętościowa zawartość alkoholu: 7,5 %
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C

dodane na fotoforum:

janem

janem 2013-05-03

no to w sam raz na dzisiejszą temperaturę..:))

chawer

chawer 2013-05-03

Przyznaję, że nie próbowałem go dotychczas. Popytam w sklepach z piwami regionalnymi.

dodaj komentarz

kolejne >