DIETKOWA PO WĘGIERSKU

DIETKOWA PO WĘGIERSKU

kurak wędzony
papryka (DUŻO)
pieczarki
cebula
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy
ogórki kiszone
mąka kukurydziana do zagęszczenia

Kuraka obdzieramy ze skóry i do zupy dajemy samo mięsiwo. Pieczarki i cebulkę pryczymy na patelni. Włoszczyznę wrzucamy do gara razem z tym kurakiem i pieczarkami z cebulą ma się gotować na koniec jeszcze ogórki starte na tartce na grubych oczkach i koncentrat pom. no i jeszcze jakiś czas gotujemy, przyprawiamy. Mile widziane ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, maggi, pieprz i co kto lubi. Oczywiście można ja jeszcze zagęścić mąka kukurydzianą ale nie jest to konieczne. Moja była robiona w kociołku. Dwie porcyjki zamroziłam na czasy w których nie będzie mi się chciało gotować.

dodane na fotoforum:

aneciaa

aneciaa 2010-03-11

Ciekawa ciekawa az chyab wyprobuje

elcia72

elcia72 2010-03-11

ciekawy przepisik ....

kot54

kot54 2010-03-11

już cieknie ślinka, pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >