GALARETA

GALARETA

litr rosołu
30 dkg szynki w plasterkach
3 lub 4 jajka
łyżka jogurtu greckiego
żelatyna na ten litr rosołu a nawet troszkę więcej niż na litr

Jajka ugotowane na twardo należy rozdrobnić widelcem, dodać jogurt grecki i przyprawić solą i pieprzem. Szynkę smarujemy tą pastą z jajek zwijamy, kroimy tak żeby nie wystawała potem z galarety i układamy obok siebie. Rosół należy zżelować zgodnie z tym co napisane jest na opakowaniu od żelatyny, ostudzić i zalać ruloniki, wstawić do lodówki do zastygnięcia.

dodane na fotoforum:

ewita68

ewita68 2010-02-23

Pyszne jedzonko - pozdrawiam ;))

cuisine

cuisine 2010-03-02

Robiłam podobne danko (bez diety) i dodawałam dużo siekanych ziół do środka + twarożek :)

gotujmy

gotujmy 2010-03-03

Pychota !!!

kulka18

kulka18 2010-03-03

Pomysłowe, zawsze robiłam tylko z nóżek...
Spróbuję ...
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:))

dodaj komentarz

kolejne >