4-5 nieduże równe papryczki
250 dkg. chudego mięsa mielonego (ja dałam tatarowe)
40 dkg. pieczarek
2 spore cebule
1 jajko
3 plasterki serka topionego odtłuszczonego
sól pieprz
natka pietruszki
przyprawa do mięsa mielonego
na sos
4-5 średnich pomidorów
pół papryki
pół cebuli
sól pieprz
Paprykę oczyścić odcinając korzonek a wraz z nim ok 1.5 cm owocu i robiąc spory otwór wyciąć gniazda nasienne ...
Posiekane pieczarki i cebulę "usmażyć' na wodzie, ostudzić i wymieszać z mięsem mielonym, serkiem, jajkiem,
przyprawami i natką pietruszki
nadziać papryczki i przykryć odciętą wcześniej przykrywką z korzonkiem
Pomidory pokroić wrzucić do sporego garnka, rozgotować , dodać cebulę i drobno posiekaną polowe papryki
zagotować i wstawić nadziane papryczki..
dusić w tym sosie pod przykryciem ok 40 min..
wyjąć papryczki ostrożnie na talerze (sos można zabielić jogurtem greckim)
i polać papryczki ...
przepis w oryginale tu:
https://www.kulinaria.ubf.pl/photogallery.php?photo_id=25
dodane na fotoforum:
elcia72 2010-02-17
smakowicie wygląda i pewnie i też smakuje wyśmienicie ;)))Pozdrawiam
czakink 2010-02-17
no widze że jednak dalej dietujesz,brawo trzymam kciuki na dalsze kilogramki w dół,WITAM UŚMIECHEM I DOBRYM NASTROJEM :):):):):)