Tort Cappucino:
2 opakowania śmietanki kremówki 36%
3 łyżeczki żelatyny (ja dałam 2 łyżki stołowe)
2 łyżki cukru pudru
1 szkl. kawy cappucino (sypkiej)
Śmietanę ubić, dodać cukier i nadal ubijać, dodać powoli żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody i wsypać kawę cappucino o dowolnym smaku. Jeszcze chwilę ubijać.
Biszkopt przekroić wzdłuż, nasączyć likierem Amaretto, przełożyć masą, ja ułożyłam jeszcze wiśnie z kompotu, przykryć drugim plackiem i wierzch posmarować pozostałą masą.
Smacznego:)
ewusia 2010-12-26
Każdego roku o tej samej porze
każdy Ci życzy co tylko może.
Ja korzystajac z tej sposobności
życzę Ci szczęścia i wiele radości !
Pozdrawiam ciepło.
esterra 2010-12-27
pycha
ewusia 2012-03-07
Lubię ciasta, ale coś przez zimę przytyłam,
muszę z nich zrezygnować....:)
Pozdrawiam Ewuniu.