Kruszon

Kruszon

Składniki
5 jaj
3 szklanki mąki
1 margaryna
1-2 łyżki smalcu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
olejek migdałowy

1 szklanka cukru
owoc(ja dałam brzoskwinie z puszki)

Wszystkie składniki oprócz białek i kakao zagnieść i podzielić na 3 części,
Jedną wyłożyć na blachę a pozostałe schłodzić lub nawet zamrozić.
Do jednej z nich dodać kakao.
Rozłożyć pierwszą część na blachę i lekko ją podpiec.
Potem zetrzeć na tarce ciasto ciemne a na nie wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie.
Ubić na sztywno białka z cukrem.Wylać masę na owoc, a na nią zetrzeć na tartce ciasto jasne.
Piec około 40 min (do złocistego koloru).
Po upieczeniu można polukrować.Smacznego!

wedwin6

wedwin6 2010-05-27

ale by sie zjadło

stasia8

stasia8 2010-05-27

wygląda smakowicie....

dodaj komentarz

kolejne >