kuchnia

kuchnia

kiszę grzyby ;) za cztery dni spróbujemy

emmi1

emmi1 2010-10-04

oo? a jak to się robi?

placeko

placeko 2010-10-04

obgotowujesz grzyby potem w kamionce warstwa grzybów posolić cebula, grzyby sól cebula i tak do końca - potem trzeba czyś mocno przydusić ( ja przydusiłam słoikiem z wodą ) - cztery dni i jemy - nie jadłam ale moja znajoma jadła i bardzo jej smakowały - zobaczę - sama jestem ciekawa - kiszone grzyby ??

smile27

smile27 2010-10-04

ooo cos nowego ;)

menia39

menia39 2010-10-04

kiszone grzyby ?????????

placeko

placeko 2010-10-04

sama jestem ciekawa ;) co wyjdzie - zobaczymy

ajch3

ajch3 2010-10-04

Czyli kiszone to to samo co solone? wiem ,że tak robi się rydze .Przed smażeniem trzeba opłukać je z soli .Podobno pyszne .Daj znać .

emmi1

emmi1 2010-10-06

daj znać jak wyszły :)

placeko

placeko 2010-10-06

wczoraj zdjęłam słoik bo by mi wykipiały - trochę śmierdzą jak kiszonka - dzisiaj będę robiła próbę jak przeżyje to jutro napiszę :) ;)

lilian

lilian 2010-11-17

I jak, udały się? :)

placeko

placeko 2010-11-18

zapach kiszonej kapusty a smak takie jak w occie ale bez octu - dziwny - ale smaczne ;)

dodaj komentarz

kolejne >